Avkopplande hypnos

Näckrosen erbjuder flera olika former av hypnoterapi, även känt som hypnos. Hypnos har, med goda resultat, använts i tusentals år för att påskynda läkning samt lindra stresssymtom. Det har inget med vare sig trollstavar eller ockulta förmågor att göra, även om somliga tycks tro det. Däremot blir många människor som testar hypnos förvånade över att symtomen plötsligt bara har försvunnit och att självinsikten ökat. Du kan fördjupa dig i fenomenet hypnos nedan, och under rubrikerna högst upp på sidan kan du läsa mer om de olika hypnoterapeutiska behandlingsformerna.

Vad är hypnos?

Hypnos är ett icke-magiskt fenomen med förutsägbara verkningar. En person i hypnos sover inte, däremot kan denne ofta vara mer medveten om vad som sker i omvärlden än i normala fall och de mänskliga sinnena fungerar vanligtvis bättre. Detta är det viktiga: så länge allt är normalt och vardagligt omkring personen bryr man sig inte om omgivningen, man ids helt enkelt inte engagera sig, utan kan i stället rikta all sin koncentration mot en specifik fokuspunkt. Detta är ett tillstånd som alla människor med normal intelligens och koncentrationsförmåga kan uppnå.

Så funkar det

En god definition på hypnos lyder: "Ett tillstånd av samtidig avslappning och koncentration med ökad medvetenhet framkallad av suggestioner." Behandlingen går till som så att terapeuten använder sin röst för att föra klienten i hypnos. Det är däremot inte säkert att man känner sig "hypnotiserad", utan tvärtom väldigt vanligt att man inte upplever sig ha varit i hypnos alls. Detta beror helt enkelt på att man tror att det hypnotiska tillståndet ska vara en specifik, utmärkande känsla – men någon sådan finns inte. I stället erfar man snarare en känsla av mental och fysisk avkoppling.

Naturligt och ofarligt

Hypnos är ett fullkomligt naturligt fenomen och helt ofarligt. Det är tvärtom högst behagligt och avslappnande. Att någon skulle komma till skada under hypnos är helt otänkbart, och det är fullständigt uteslutet att en person skulle kunna behärskas, manipuleras eller ens försättas i djup trans mot sin vilja. Det är inte ovanligt att folk säger saker som "Jag skulle inte vilja att någon behärskade mig" eller "Tänk om jag kommer säga en massa saker jag inte vill att någon ska höra", men uttalanden som dessa visar enbart på en grundläggande missuppfattning om vad hypnos i själva verket är.

Priser 

Analytisk terapi - Hypnoanalys

Introduktionssamtal: 950 kronor, för ca 120 minuter

En session: 700 kronor, för ca 60-90 minuter (introduktionssamtalet måste göras först)

 

Suggestionsterapi

Introduktionssamtal: 950 kronor, för ca 120 minuter
En session: 700 kronor, för ca 60 minuter (introduktionssamtalet måste göras först)

 

Regressionsterapi
En session: 1100 kronor, för ca 90 minuter

Kontant betalning/swish